Homemade granola

Homemade granola

  • Opdieningen: 20-25
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Dit recept voor zelfgemaakte granola heb ik van mijn moeder, al ben ik zelf veel luier met de kruiden. In plaats van kruiden als kaneel, gember en kardemom apart toe te voegen zoals zij, gooi ik er voor het gemak een paar lepels koekkruiden in. Ik ben ook niet heel precies met de hoeveelheden. De ene keer zitten er wat meer pompoenpitjes in en de andere keer wat meer kokossnippers. Dit recept lukt eigenlijk altijd en is super lekker om de dag mee te beginnen. Zelf eet ik het graag met (ongezoete) sojayoghurt. Als ik er echt een feestje van wil maken, voeg ik ook nog wat vers of gedroogd fruit toe aan mijn kom zoals rozijnen, dadels of blauwe bessen.

Ingrediënten

  • 100 gram glutenvrije havermout
  • 100 gram kokossnippers
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram pompoenpitten
  • 60 gram lijnzaad
  • 75 gram ongebrande noten (zelf kies ik altijd voor een notenmix)
  • 3 flinke theelepels koekkruiden
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Hak de noten in stukken. Doe ze bijvoorbeeld in een zakje en sla er een paar keer goed op met een zwaar voorwerp
  3. Doe de noten met de havermout, kokossnippers, zonnebloempitten, pompoenpitten en lijnzaad in een kom. Schep er 3 theelepels koekkruiden bij en meng alles goed door elkaar
  4. Doe de zonnebloemolie erbij en meng weer goed. Zorg dat alles met een heel dun laagje van de olie bedekt is
  5. Verspreid de inhoud van de kom over een bakplaat met bakpapier
  6. Bak de granola ongeveer 20 minuten in de oven. Haal de bakplaat er tussendoor een paar keer uit om de granola om te scheppen, zo wordt alles lekker knapperig.
  7. Laat de granola helemaal afkoelen en die het in een goed afsluitbare bak of pot

Dit recept is glutenvrij en vegan. Wil je het graag 100% diervrij houden? Eet het dan met melk of yoghurt op plantaardige basis, zoals soja, amandel of kokos.

1 reactie

  1. Pingback: Pompoensoep met kokosmelk | De Glutenvrije Flexitariër

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: