Pompoensoep met kokosmelk

Hoewel het net lente is, en nog lang geen herfst, deel ik vandaag een recept voor pompoensoep. Pompoen is een van mijn favoriete groente, omdat je er een lekker dik soepje mee kan maken. Zelf vind ik dit het allerbeste in combinatie met wat pittige currypasta en een scheut kokosmelk. De verse koriander die je op het laatst pas in je kom toevoegt maakt deze soep voor mij echt onweerstaanbaar. Het blijft dan ook zelden bij dat ene kommetje. Toevallig had ik nog wat pompoenpitjes in de kast staan die ik gebruik voor mijn granola. Samen met de koriander maakte de pitjes deze soep net weer even anders.
Ingrediënten
- 1 flespompoen van ongeveer 1 kg (of 800 gram voorgesneden pompoen)
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels rode of gele currypasta
- 1 liter water
- 1 blokje groentebouillon
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 duimpje verse gember
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 bosje verse koriander
- Eventueel een handje pompoenpitjes
Bereiding
- Snij de pompoen in gelijke stukken. Zorg ervoor dat je mes scherp is, en je ondergrond niet te glad. Als de pompoen snel van je snijplank glijdt, kun je er het best een theedoek onder leggen. De schil kun je laten zitten
- Snipper de ui en snij de knoflook en gember fijn. Verhit een eetlepel olie in een soeppan. Kook alvast 1 liter water in een waterkoker
- Bak eerst de ui aan. Voeg dan de knoflook en de gember toe en bak kort mee. Doe de pompoenstukken erbij en bak ongeveer 2 minuten
- Voeg het liter water en een bouillonblokje toe. Laat dit ongeveer 10 minuutjes koken. Ondertussen kun je 2 eetlepels currypasta erdoor roeren. Hou je niet zo van pittig? Begin dan met 1 eetlepel en proef goed voordat je meer toevoegt.
- Als de pompoenstukken gaar zijn, haal je de pan van het vuur en pureer je de soep met een staafmixer
- Roer als laatste de kokosmelk door de soep. Proef nog even goed en voeg eventueel nog wat currypasta, zout of peper toe
- Serveer je soep met wat versgesneden koriander en eventueel een paar pompoenpitjes
Dit recept is glutenvrij, vegetarisch en vegan (let wel op dat de currypasta die je gebruikt geen vissaus bevat).