Vistaco’s

Vistaco's

  • Opdieningen: 2
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Gisteren maakte ik glutenvrije maistorilla´s. Deze veelzijdige wraps kun je op ontelbaar veel manieren vullen. Eerst was ik vaak geneigd om deze te vullen met kip, paprika, crème fraîche en rauwkost zoals ik van mijn vriend leerde. Simpel en lekker, maar er zijn nog zoveel andere gerechten met wraps te maken. We hadden al een week geen vis meer gegeten dus daar had ik wel zin in. Deze vistaco’s zijn net zo makkelijk en echt overheerlijk. Zelf koos ik voor een witvis, maar ook zalm of garnalen zouden hier prima bij passen. Met de salade kan je ook variëren. Fijngesneden kool is bijvoorbeeld een lekkere combi met vis.

Ingrediënten

  • 2 visfilets van witvis (tilapia, pangasius, kabeljouw, alaska pollock etc.)
  • 200 gram gemengde salade (andere rauwkost als wortel of rode biet past er ook goed bij)
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 bakje zure room
  • 1 theelepel sriracha, sambal of andere hete saus
  • 1 limoen
  • Handje verse koriander
  • Ongeveer 6 glutenvrije tortilla’s (afhankelijk van of je een grote eter bent)
  • 2 eetlepels glutenvrije bloem (optioneel)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 halve theelepel chilipoeder

Bereiding

  1. Maak een marinade van de olie en de kruiden en smeer de visfilets hier goed mee in. Hoe verder van tevoren je dit kunt doen, hoe beter. Leg het in de koelkast
  2. Snij de sla en rauwkost (of gooi het samen in een bakje als je het al voorgesneden hebt gekocht)
  3. Snij de ui in halve ringen en de tomaten in blokjes. Meng door elkaar
  4. Maak een sausje van zure room en de hete saus. rasp hier wat limoenschil in en knijp het sap van de helft van de limoen er ook in uit. Goed roeren
  5. Snij de koriander grof
  6. Snij de gemarineerde vis in repen. Wentel de stukjes eventueel door de bloem. Dit geeft een knapperig korstje, maar het smaakt ook heerlijk zonder
  7. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de visreepjes goed gaar.
  8. Piep ondertussen de tortilla’s op in de magnetron
  9. Leg in elke tortilla wat sla en rauwkost, een paar visreepjes, het ui-tomaten mengsel en een goede klodder saus. Maak af met wat koriander

Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije tortilla’s gebruikt. Je kunt verse vis of diepvries vis gebruiken voor dit recept. Zorg wel dat je de verpakking checkt op een MSC of een ASC keurmerk voor duurzame visserij en verantwoorde kweek. Meer weten over duurzame vis? Check de VISwijzer.

1 reactie

  1. Pingback: Maistortilla´s | De Glutenvrije Flexitariër

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: