Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

 • Opdieningen: 4-6
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
 • Afdrukken
Wanneer ik gasten over de vloer krijg, vindt ik het altijd handig om lasagne te maken. Je kunt veel werk al van tevoren doen en bijna iedereen wordt blij van zo’n dampende schaal. Vaak maak ik lasagne met een gehaktsaus, maar deze keer besloot ik een vega-variant te proberen. Om te zorgen dat je genoeg proteïne binnen krijgt kun je extra kaas over je lasagne strooien, maar je kunt ook deze tomatensaus met rode linzen gebruiken. Een stuk gezonder en net zo lekker. Bovendien hoef je geen vegetarisch gehakt te gebruiken, dat vaak niet glutenvrij is. De recensies van het bezoek waren lovend dus dit recept is zeker een aanrader!

Ingrediënten

 • 1 pak glutenvrije lasagnebladen
 • 1 halve courgette
 • 1 portie tomatensaus met linzen
 • 250 gram diepvries spinazie
 • 200 gram ricotta
 • 150 gram geraspte mozzarella
 • 50 gram geraspte grana padano of parmezaanse kaas


Bereiding

 1. Laat de spinazie ontdooien en roer door de ricotta met wat zout en peper. Verwarm de oven voor op 175 graden
 2. Snij de courgette in lange plakken en grill in een koekenpan zonder olie
 3. Pak een grote ovenschaal en begin met een laagje tomatensaus op de bodem en strooi wat van beide kazen over de schaal. Bedek dit met een laag lasagnebladen. Verspreid de helft van het spinazie-ricotta mengsel over de bladen. Herhaal de lagen tomatensaus- kaas- lasagnebladen- spinazie-ricotta nog eens. Verdeel nu de plakken courgette over de schotel. Eindig met een laag lasagnebladen en tomatensaus. Strooi de het grootste deel van de kazen over de schotel zodat er een mooie korst zal ontstaan in de oven.
 4. Zet de lasagne 30-35 minuten in de oven. Maak ondertussen eventueel een frisse salade om bij je lasagne te serveren.

Deze lasagne is glutenvrij en vegetarisch. Je kunt het zelfs vegan maken door de kaas te vervangen door een veganistische kaasvervanger. Zo kun je in de grotere supermarkten tegenwoordig al vaak vegan geraspte ‘mozzarella’ in het assortiment vinden.

1 reactie

 1. Pingback: Tomatensaus met rode linzen | De Glutenvrije Flexitariër

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: