Visburgers

Burgers staan in de top 3 van mijn favoriete ‘fastfood’. Hoewel ik het nooit kan bestellen en dus altijd zelf glutenvrij moet maken, is het toch een makkelijk gerecht. Ik hou daarbij vaak vast aan één recept, namelijk met rundergehakt. Heel lekker, dat wel. Laatst kreeg ik echter bij mijn zus een heel andere burger voor mijn neus: Een zelfgemaakte visburger. Dat was zo lekker! Dit recept is dus eigenlijk niet van mij, maar van mijn zus. Het enige wat ik zelf heb toegevoegd is het bosuitje. Voor de rest gaan alle credits dus naar haar. Je kunt de kruiden en de rauwkost in dit recept aanpassen naar je eigen smaak, maar maak het vooral met deze wasabi-mayonaise. Die wil je echt niet missen.
Ingrediënten
- 2 glutenvrije broodjes
- 2 visfilets (vers of ontdooid uit de vriezer)
- 1 ei
- 2 eetlepels glutenvrij paneermeel
- 1 theelepel dille
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel sambal
- 1 scheutje limoen- of citroensap
- 1 bosui
- 2 handjes fijngesneden ijsbergsla
- 6 plakjes komkommer
- 2 radijsjes
- 1 flinke eetlepel mayonaise
- 2 theelepels wasabi
- Peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel plantaardige olie
Bereiding
- Maal de vis, het ei, het paneermeel, de dille, de mosterd, de sambal, het limoensap en wat peper en zout in een keukenmachine of met een staafmixer goed door elkaar. Niet te lang mixen! Het moet een gelijkmatige massa zijn, maar geen onherkenbaar prutje
- Snij de bosui in fijne ringetjes en meng door de vis. Vorm met je handen 2 mooie burgers van het vismengsel
- Zet de burgers eventueel even in de koelkast om op te stijven. In de tussentijd kun je de broodjes even roosteren of in de oven doen en je ijsbergsla, radijsjes en komkommer snijden
- Meng de mayonaise met de wasabi tot een sausje
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de visburgers op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten aan elke kant
- Leg de burgers met de sla, radijsjes, komkommer en wasabi-mayonaise op de broodjes. Serveer er een simpele salade of wat gebakken groenten bij
Dit recept is glutenvrij door de broodjes en het paneermeel. Wil je graag een vegetarische burger? Binnenkort zal ik een recept voor een vegetarische zwarte bonen burger online zetten!