Vega pasta met kaassaus

Vega pasta met kaassaus

 • Opdieningen: 2
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
 • Afdrukken

Eigenlijk maak ik zelden een vegetarisch pastagerecht. Dit besefte ik echter pas toen ik mijn vriend verklaarde dat hij zin had in pasta op de dag dat ik had besloten om iets vegetarisch te koken. In mijn innerlijke arsenaal van pastarecepten speelt vlees eigenlijk altijd wel een hoofdrol. Vandaag probeerde ik een van mijn oude recepten met een vleesvervanger te maken: Pasta met salami, broccoli, tuinerwtjes en kaassaus. Het vervangen van de salami bleek nog niet zo’n makkelijke opgave. Uiteindelijk heb ik stukjes tempeh flink gekruid met knoflookpoeder. Het gaf niet de intense smaak van salami, maar was wel lekker. De volgende keer ga ik proberen om stukjes tempeh of tofu van tevoren goed te marineren met verse knoflook en wat olie. Dat scheelt denk ik veel in smaak.

Ingrediënten

 • 200 gram glutenvrije pasta
 • 80 gram tempeh (ongeveer een kwart van een blok)
 • 1 kleine stronk broccoli, in kleine roosjes gesneden
 • 150 gram diepvrieserwtjes
 • 100 ml melk (kan ook een plantaardige melk zijn)
 • 80 gram geraspte belegen kaas
 • Eventueel wat Maizena
 • 2 theelepels knoflookpoeder
 • Snuf zout en peper
 • 1 eetlepel plantaardige olie

Bereiding

 1. Zet een pan met ruim water op. Snij ondertussen de tempeh in blokjes en verwarm een eetlepel plantaardige olie in een wok of koekenpan
 2. Gooi een goede snuf zout over de blokjes tempeh en bak ze op hoog vuur goudbruin. Meng daarna met de knoflookpoeder
 3. Wanneer het water kookt, voeg je de pasta toe. Na 4 minuten voeg je de broccoli aan het water toe. Wacht twee minuten en gooi ook de erwtjes in de pan erbij. Laat dit nog 2 minuten koken en giet af. Zo heb je de pasta en je groenten tegelijkertijd gaar, zonder 2 extra pannen af te hoeven wassen!
 4. Verwarm de melk in een pannetje. Zet het vuur laag en voeg de geraspte kaas in delen toe en laat op laag vuur smelten. Blijf goed roeren. Als de saus nog wat dun is kun je het op hoger vuur in laten koken tot de gewenste dikte, Ook kun je een theelepel Maizena oplossen in een beetje water en op die manier je kaassaus dikker maken.
 5. Gooi de tempehblokjes en de kaassaus bij de pasta en de groenten en roer goed door


Dit recept is glutenvrij en vegetarisch. Door de kaassaus te vervangen door een saus met plantaardige room en edelgistvlokken, kun je het eventueel ook vegan maken. Dit heb ik zelf echter nog nooit geprobeerd. Wie weet een ideetje voor de volgende keer!

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: