Vegan pastasalade

Vegan pastasalade

 • Opdieningen: 2
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
 • Afdrukken

Mijn vriend is gek op pastasalade. Of het nu winter of zomer is, het maakt hem niets uit. Daarom staat dit gerecht hier regelmatig op het menu. In de winter vind ik het zelf eigenlijk wel lekker om ’s avonds iets warms te eten. Daarom laat ik de pasta nu niet afkoelen, maar meng het gelijk na het afgieten met de andere ingrediënten. De pastasalade is dan nog lekker lauwwarm als je gaat eten. Vaak maak ik pastasalade met gerookte kip of spekjes, en feta of mozzarella. Vandaag besloot ik echter iets nieuws uit te proberen: een vegan variant. Hier kon ik mooi al mijn restjes groenten in kwijt. De hummus als dressing vond ik zelf verrassend lekker en het was romig genoeg om de kaas niet te missen. Dit ga ik zeker vaker gebruiken.

Ingrediënten

 • 200 gram glutenvrije pasta
 • 2 flinke eetlepels hummus
 • 1 rode ui
 • 1 paprika
 • 1/2 courgette
 • 1 zakje rucola
 • 4-5 zongedroogde tomaatjes
 • 2 handjes cherrytomaten
 • 50 gram biet of peen julienne
 • 1 handje pijnboompitten
 • peper

Bereiding

 1. Kook de pasta beetgaar
 2. Rooster de pijnboompitjes zonder olie in een koekenpan. zorg dat je het vuur iet te hoog zet en schud regelmatig met de pan zodat de pitten niet aanbranden Doe de pitjes even in een kommetje of op een bord.
 3. Snij de courgette in plakken Gebruik dezelfde koekenpan om deze te roosteren. Zorg dat de plakjes niet op elkaar liggen. Grill in twee sessies als het niet in een keer past. 2 minuten aan elke kant op hoog vuur zorgt voor mooie bruine plekjes.
 4. Snij de ui, cherrytomaten, paprika en zongedroogde tomaatjes
 5. Doe alle gesneden en gegrilde groenten in een grote kom met de rucola, pasta, pijnboompitten en de hummus
 6. Strooi ten slotte flink wat peper in de kom en hussel alles goed door elkaar. Klaar!


Deze pastasalade is glutenvrij, vegetarisch en zelfs helemaal vegan! Hoewel ik nog steeds erg houd van mijn versies met bijvoorbeeld gerookte kip en feta, heeft dit recept een plekje in de roulatie verdiend.

1 reactie

 1. Pingback: Pastasalade met kip en tapenade | De Glutenvrije Flexitariër

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: