Venezolaanse arepas

Venezolaanse arepas

 • Opdieningen: 2-4
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • Afdrukken

Arepas zijn Zuid-Amerikaanse maisbroodjes. Ze worden in verschillende landen, zoals Venezuala, de Dominicaanse Republiek, en Colombia, veelvuldig gegeten. In Colombia worden de broodjes vrij dun gebakken, waarna ze gegeten worden met een topping. In Venezuela maken ze de arepas echter veel dikker, waardoor je ze open kunt snijden en daarna vullen. Eigenlijk net als een pitabroodje. Als je ze goed bakt, zijn arepas zacht van binnen, maar lekker knapperig van buiten. Vandaag maak ik de Venezolaanse arepas die je kunt opensnijden. Met de vulling kun je zelf variëren. Alles wat je in taco’s en tortilla’s doet, kun je in principe ook in een arepa stoppen. Ik maakte ze zelf een vegan vulling met jackfruit. In Zuid-Amerika maken ze zelfs zoete varianten met bijvoorbeeld chocola. Zo kun je arepas op elk moment van de dag eten. Arepas worden net als maistortilla’s gemaakt van voorgekookt maismeel. Gebruik dus geen normaal maismeel!

Ingrediënten

 • 200 gram voorgekookt maismeel (ik gebruikte het gele pak van Pan, verkrijgbaar bij de toko)
 • 300 ml lauw water
 • 1 theelepel zout

Bereiding

 1. Doe het voorgekookte maismeel, het water en het zout in een kom en meng goed met je handen tot je een vaste bal deeg hebt
 2. Verwarm een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur
 3. Verdeel het deeg in ongeveer 7 of 8 balletjes. Leg een balletje op een stuk plastic en druk het plat. Zorg dat je broodje 1 cm dik blijft, anders wordt het opensnijden straks erg moeilijk. Maak het deegbroodje mooi rond en leg in de voorverwarmde pan. Bak elke zijde ongeveer 2,5 minuutjes. Herhaal dit voor elk deegballetje
 4. Bewaar je gebakken arepas tussen een theedoek, zo blijven ze lekker zacht en drogen ze niet uit
 5. Snij je arepas open en vul ze met een vulling naar keuze

Dit gerecht is glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en vegan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: