Vegan havermout-banaan pannenkoekjes

Vegan havermout-banaan pannenkoekjes

 • Opdieningen: 2
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
 • Afdrukken

Eigenlijk doe ik niet heel vaak iets geks of extra luxe voor mijn ontbijt, maar toen ik 2 overrijpe bananen in de fruitschaal zag liggen die echt op moesten, dacht ik aan de havermout-banaan pannenkoekjes die ik eerst nog wel eens voor mezelf maakte. Perfect voor de zondag! Toen gebruikte ik altijd ei, maar deze keer wilde ik proberen of een compleet vegan variant me ook zou lukken. Ei heeft een bindende functie, dus ik verwachte wel wat moeilijkheden met het draaien van de pannenkoeken in de pan. Uiteindelijk bleek dit best mee te vallen. Het enige wat je nodig hebt is een beetje meer geduld en een deksel die goed op je koekenpan past. De pannenkoekjes moeten namelijk wat langzamer en langer garen dan normaal. Wanneer je ze op te hoog vuur bakt, is de onderkant al verbrand voordat je de pannenkoek fatsoenlijk om kan draaien. Het duurde dus wat langer, maar dat is op een zondag helemaal niet zo erg. De smaak en structuur waren verder erg goed. Ik deed nog een flinke lepel sojayoghurt op mijn stapel pannenkoeken met wat blauwe bessen en granaatappelpitjes, een echte traktatie.

Ingrediënten

 • 2 overrijpe bananen
 • 100 gram glutenvrije havermout
 • 200 ml sojayoghurt
 • 1 theelepel bakpoeder
 • Nog wat sojayoghurt en fruit om te garneren
 • 2 eetlepels plantaardige olie of margarine

Bereiding

 1. Prak de bananen helemaal fijn met een vork en meng met de havermout en de sojayoghurt (je kunt het ook mixen met een staafmixer). Roer daarna het bakpoeder erdoorheen. Het beslag moet een beetje dik zijn
 2. Verhit 1 eetlepel olie of margarine in een koekenpan. Giet wat van het beslag in de pan en laat deze met de deksel erop op middelhoog vuur bakken. Zet het vuur liever te laag dan te hoog! Als de bovenkant van het pannenkoekje al een beetje vast en droog wordt, draai je de pannenkoek voorzichtig om met een spatel. Bak nog even kort aan tot deze kant ook bruin is
 3. Herhaal stap 2 totdat het beslag op is
 4. Leg de stapel pannenkoeken op een bord en schep er nog wat sojayoghurt en fruit op

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en zelfs helemaal vegan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: