Vegetarisch broodje shoarma

Vegetarisch broodje shoarma

  • Opdieningen: 2
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Deze week maakte ik vegetarische shoarma van tempeh. Ik was een beetje onzeker over hoe het uit zou pakken, maar het bleek een van de lekkerste dingen die ik afgelopen tijd gegeten heb. De vegetarische shoarma die kan en klaar in de schappen van de supermarkt liggen zijn eigenlijk nooit glutenvrij, dus ik ging ik zelf aan de slag met een stuk tempeh. Om het mezelf makkelijk te maken kocht ik een kruidenmix voor shoarma, al heb ik de meeste kruiden wel al gewoon in mijn kruidenrekje staan. Uiteindelijk was het maken van deze vega shoarma echt een peuleschil en had ik ook nog tijd om een vegan knoflooksaus erbij te maken. Ga dit maken want je mist de varkensreepjes echt niet.

Ingrediënten

  • 4 glutenvrije pitabroodjes (klik hier voor het recept voor zelfgemaakte pita’s)
  • 125 gram tempeh
  • 2 flinke eetlepels shoarmakruiden
  • 1 halve rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 100 gram ijsbergsla
  • Een stuk komkommer
  • 1 tomaat
  • 4 eetlepels knoflooksaus (klik hier voor het recept voor vegan knoflooksaus)
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Bereiding

  1. Snij de tempeh in reepjes. Ik sneed ze ongeveer op grote van de varkensreepjes die je in de winkel koopt. Meng de reepjes in een kom met een eetlepel olie en de shoarmakruiden. Laat dit zo lang mogelijk marineren. Als het kan een hele dag, maar je kunt het ook na een paar minuten al gebruiken
  2. Snij de ijsbergsla, tomaat en komkommer in stukjes, Bereid de broodjes volgens de verpakking of warm je zelfgemaakte pita’s op in de magnetron
  3. Snij de paprika zo klein mogelijk en snipper de ui
  4. Verwarm een eetlepel olie in een pan. Bak de ui glazig en voeg de tempeh toe. Bak dit 10 minuten op middelhoog vuur goed bruin en bak de laatste minuut ook de paprika nog even mee
  5. Serveer de pita’s met de vegetarische shoarma, de knoflooksaus en de gesneden rauwkost. Lekker knoeien mag!

Dit recept is glutenvrij, vegetarisch, en als je de vegan knoflooksaus gebruikt ook helemaal veganistisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: