Glutenvrije pitabroodjes

Glutenvrije pitabroodjes

 • Opdieningen: 2
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
 • Afdrukken

Pitabroodje. Het lekkerste voertuig dat shoarma of falafel naar je mond transporteert. Nu bestaan er glutenvrije pitabroodjes die je in sommige supermarkten kan kopen, maar deze gevallen hebben me wel eens tot wanhoop gedreven. Soms waren ze prima open te snijden, maar vaak zat ik minutenlang gefrustreerd te pielen met een mes om het uiteindelijk op te geven en de broodjes als een soort pizza’s te gebruiken. Bovendien waren de pita’s vaak wat droog en taai. Dat moet beter kunnen. Gelukkig kwam ik een handig recept tegen voor glutenvrije pitabroodjes op de blog van Focus on Foodies. Dit recept heeft tot nu toe prima voor me gewerkt, al probeer ik het deeg wat langer te laten rijzen, en maak ik slecht 4 pita’s van deze hoeveelheden in plaats van 6. Ik vind deze broodjes 100X lekkerder dan de broodjes in de supermarkt. Echt de moeite waard om zelf te maken dus.

Ingrediënten

 • 260 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
 • 3 gram gedroogde gist
 • 160 ml lauwwarm water
 • 10 ml olijfolie
 • 1 kleine theelepel zout

Bereiding

 1. Doe het gist bij het water en roer goed. Laat dit even een paar minuutjes staan terwijl je de rest van je ingrediënten afweegt.
 2. Doe het bakmeel, het zout en de olijfolie in een ruime kom. Voeg het water met gist toe en kneed goed door tot een gelijkmatig deeg. Vet je handen in met een beetje olie en smeer de deegbal in
 3. Maak een theedoek vochtig en leg over je schaal neer. Zet het deeg nu op een warme plek (ik koos er zelf voor om mijn oven zachtjes aan te zetten op 30 graden en de kom met de theedoek hierin te zetten). Laat het deeg minimeel 30 minuten rijzen, langer is altijd goed
 4. Verwarm de oven voor op 225 graden. Verdeel het deeg in 4 gelijke bolletjes. Wil je kleinere pitabroodjes? Dan kun je er ook 6 bollen van maken.
 5. Rol de bollen voorzichtig uit met een deegroller tot platte broodjes. Rol ze niet te dun, want kun je ze niet goed opensnijden. Ik hou zelf de dikte aan van pita’s die je in de supermarkt ziet. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en doe ze 10 minuten in de oven
 6. Laat de broodjes eerst goed afkoelen en snij ze open om ze te vullen

Dit recept is glutenvrij, vegetarisch en vegan. Je kunt de broodjes ook in grotere hoeveelheden maken en invriezen. Laat ze dan voor gebruik ontdooien en warm op in de magnetron gewikkeld in een vochtige theedoek. Zo blijven de broodjes lekker zacht.

3 Comments

 1. Pingback: Vegetarisch broodje shoarma | De Glutenvrije Flexitariër

 2. Pingback: Vegan duo pizza | De Glutenvrije Flexitariër

 3. Pingback: Glutenvrij vegan naanbrood | De Glutenvrije Flexitariër

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: