Vegan knoflooksaus

Vegan knoflooksaus

  • Opdieningen: 2-4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Vandaag maakte ik vegetarische shoarma, en bij shoarma hoort in mijn boekje flink veel knoflooksaus. Omdat ik al mijn best had gedaan om vegetarische shoarmareepjes van tempeh te maken, leek het me een goed idee om ook de saus zelf te maken. Ik besloot een vegan variant te maken, zonder mayonaise en met plantaardige yoghurt. Het resultaat was een gezondere saus dan die je uit een flesje knijpt, en nog lekker ook.

Ingrediënten

  • 4 flinke eetlepels plantaardige yoghurt (ongezoet!)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels bieslook
  • 2 theelepels peterselie
  • 1 kneepje citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Meng de yoghurt met de mosterd, het citroensap en de kruiden
  2. Knijp 2 teentjes knoflook erboven uit of snij de teentjes zeer fijn
  3. Voeg nog wat zout en peper naar smaak toe. Proef goed of je het zo al pittig en kruidig genoeg vindt. Je kunt altijd nog een beetje spelen met de hoeveelheden knoflook, kruiden en citroensap

Deze knoflooksaus is glutenvrij en helemaal vegan.

1 reactie

  1. Pingback: Vegetarisch broodje shoarma | De Glutenvrije Flexitariër

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: