Vegan knoflooksaus

Vandaag maakte ik vegetarische shoarma, en bij shoarma hoort in mijn boekje flink veel knoflooksaus. Omdat ik al mijn best had gedaan om vegetarische shoarmareepjes van tempeh te maken, leek het me een goed idee om ook de saus zelf te maken. Ik besloot een vegan variant te maken, zonder mayonaise en met plantaardige yoghurt. Het resultaat was een gezondere saus dan die je uit een flesje knijpt, en nog lekker ook.
Ingrediënten
- 4 flinke eetlepels plantaardige yoghurt (ongezoet!)
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels bieslook
- 2 theelepels peterselie
- 1 kneepje citroensap
- 1 theelepel mosterd
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Meng de yoghurt met de mosterd, het citroensap en de kruiden
- Knijp 2 teentjes knoflook erboven uit of snij de teentjes zeer fijn
- Voeg nog wat zout en peper naar smaak toe. Proef goed of je het zo al pittig en kruidig genoeg vindt. Je kunt altijd nog een beetje spelen met de hoeveelheden knoflook, kruiden en citroensap
Deze knoflooksaus is glutenvrij en helemaal vegan.
Pingback: Vegetarisch broodje shoarma | De Glutenvrije Flexitariër