Vegan duo pizza

Vegan duo pizza

 • Opdieningen: 2
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
 • Afdrukken

Ik maak wel vaker zelf pizza, maar dit is de eerste keer dat ik een vegan pizza heb gemaakt. In de supermarkt had ik al vaker vegan kazen van Violife gezien, waaronder een soort vegan geraspte mozzarella. Deze is ook glutenvrij dus ik had me voorgenomen deze een keer te gebruiken voor een pizza. Vaak maak ik gewoon één grote plaatpizza met verschillende toppings: salami, ham of tonijn. Deze keer koos ik voor 2 vegetarische smaken: pesto, tomaatjes, courgette, rucola voor de ene helft, en spinazie, ui, paprika, olijf voor de andere. Het deeg maakte ik hetzelfde als altijd: met glutenvrij zelfrijzend bakmeel én gist, net als bij mijn pitabroodjes. Dit lijkt dubbelop, maar ik merk dat het echt helpt met het rijzen. We vonden de pizza erg lekker, al moesten we wel wennen aan de structuur van de vegan kaas. Deze was een beetje plakkerig, al was het ook niet vies. Volgende keer ga ik wel proberen om een pizza te maken zonder kaas of kaasvervanger.

Ingrediënten

 1. 200 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
 2. 1 zakje (7 gram)
 3. 120 ml lauwwarm water
 4. Snuf zout
 5. 2 eetlepels olijfolie
 6. 140 gram tomatenpuree
 7. 2 tenen knoflook
 8. 2 eetlepels Italiaanse keukenkruiden
 9. 1 halve courgette
 10. Handje cherrytomaatjes
 11. 2 eetlepels vegan pesto (te koop bij sommige supermarkten of online)
 12. Handje rucola
 13. 1 halve paprika
 14. Paar plakjes zwarte olijven
 15. 1 halve rode ui
 16. 2 handen verse spinazie (of 1 hand diepvries spinazie, ontdooid)
 17. 3 handen geraspte vegan kaas (ik gebruikte violife)

Bereiding

 1. Doe het zakje gist bij het lauwwarme water en roer goed door. Weeg het meel af en doe er een flinke snuf zout bij. Doe 2 eetlepels olijfolie bij het meel samen met het gistwater. Kneed de boel goed. Vet een kom in met wat olijfolie en leg de bal met deeg hierin. Leg een vochtige theedoek over de schaal heen en zet minstens 30 minuten op een warme plek (zelf zette ik de kom in de oven op de allerlaagste stand, ongeveer 30 graden)
 2. Doe de tomatenpuree in een kom met de Italiaanse kruiden. Pers 2 tenen knoflook ui en roer. Om de saus wat te verdunnen kun je 2/3 eetlepels water toevoegen
 3. Snij de courgette in dunne plakjes en de cherrytomaatjes doormidden. Snij de ui in halve ringen en de paprika in kleine stukjes. Als de verse spinazie gebruikt kun je deze even zacht laten worden in wat kokend water
 4. Haal het gerezen deeg ui de kom. Verwarm de oven voor op 220 graden
 5. Leg de bal op een vel bakpapier en rol uit. Verdeel de tomatensaus over het deeg en strooi de vegan kaas erop. Leg aan de ene kant de plakjes courgette en de tomaatjes. Drup hier en daar wat pesto er over heen. Verdeel aan de andere kant de ui, spinazie, paprika en olijf over het deeg
 6. Schuif de pizza in de oven en bak in 15 minuten gaar. Leg wat rucola over de helft met de pesto en serveer

Dit recept is glutenvrij, vegetarisch en helemaal vegan.Je kunt zelf natuurlijk met de groenten variëren.

1 reactie

 1. Pingback: Glutenvrij vegan naanbrood | De Glutenvrije Flexitariër

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: