Zuid Indiase curry met tofu

Zuid Indiase curry met tofu

 • Opdieningen: 3
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
 • Afdrukken

In mijn studententijd kocht ik nog wel eens een pak Iglo roerbaksensatie uit de vriezer wanneer ik laat thuis was van college. Mijn eerste keus was dan de ‘South Indian Curry’: een van de enige glutenvrije kant en klare opties naast de maaltijdsalades. De hoeveelheid groenten vond ik nogal karig, dus probeerde ik de opwarmmaaltijd een beetje op te vijzelen met wat extra tuinerwtjes uit mijn vriezer. Echt gezond was deze maaltijd natuurlijk helemaal niet. Als je het zelf maakt, kun je het echter wel gezond (en lekkerder) maken. Omdat het de Nationale Week Zonder Vlees is, maak ik het nu met tofu in plaats van met kip. Dit recept is echt smullen. Naast wat dampende rijst is dit echt comfort food.

Ingrediënten

 • 200 gram rijst
 • 400 gram verse spinazie
 • 250 gram diepvrieserwtjes
 • 200 gram tofu
 • 3 eetlepels garam masala
 • 2 eetlepels kurkuma
 • 1 teen knoflook
 • Duimpje verse gember
 • 1 ui
 • Scheutje glutenvrije sojasaus
 • 200 ml kokosmelk
 • Zout en peper
 • Bosje verse koriander
 • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding

 1. Bereid de tofu. Zelf vind ik het lekkerste om de tofu op deze manier uit de oven te bereiden en op het eind door de curry te mengen. Je kunt de tofu echter ook goed persen, marineren met de sojasaus en als eerste in de pan bakken
 2. Kook de rijst volgens de verpakking
 3. Snij de ui, knoflook en gember fijn. Bak eerst de tofu (tenzij je de tofublokjes in de oven bereid) mooi bruin. Voeg daarna de ui, gember en knoflook toe en bak op middelhoog vuur mee
 4. Doe de kokosmelk in de pan en draai het vuur eventueel wat lager. Doe nu een grote hand spinazie in de pan en laat slinken. Herhaal tot de zak leeg is
 5. Doe de garam masala, kurkuma, peper en zout in de pan en roer goed door. Proef goed en voeg naar smaak meer kruiden toe. Voeg nu ook de diepvrieserwtjes toe. Als je tofu uit de oven hebt gemaakt, voeg je die op dit moment ook toe. Laat de curry op laag vuur even pruttelen
 6. Giet de rijst af en Serveer met de curry. Garneer met de verse koriander

Dit recept is glutenvrij, vegetarisch en zelfs vegan. Je kunt de tofu ook vervangen door kant en klare tofu roerbakreepjes of de vegetarische stukjes van Quorn. Let wel op: niet alle roerbakreepjes zijn glutenvrij en de Quorn stukjes zijn niet vegan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: