Gevulde mihoen met tofu saté

Gevulde mihoen met tofu saté

 • Opdieningen: 3
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • Afdrukken

Vandaag maakte ik gebakken mihoen met heel veel soorten groenten en tofu sateetjes met zelfgemaakte pindasaus. De tofu saté was erg goed gelukt voor een eerste poging en deze satésaus maakt het echt heerlijk. Ik kan het sowieso altijd aanbevelen om zelf je pindasaus te maken. Het is niet moeilijk en werpt altijd zijn vruchten af. De mihoen is trouwens al lekker van zichzelf, dus als je een keer echt snel aan tafel wilt kun je ook de saté weglaten. Ik heb vandaag het ei weggelaten bij het bakken van de mihoen dus dit recept is niet alleen vegetarisch, maar zelfs helemaal vegan. Heb je een gruwelijke hekel aan snijden? Hou het dan gewoon bij 3 groenten, of kies iets was je niet hoeft te snijden, zoals taugé. Zelf koos ik voor paprika, komkommer en winterpeen omdat het er mooi kleurig uitziet op je bord.

Ingrediënten

 • 180-250 gram mihoen
 • 1 half blok tofu (ongeveer 180 gram, geperst en liefst ingevroren. Zie tofu blokjes aanwijzingen hier.)
 • 1 rode paprika
 • 1 kleine winterpeen, of een halve grote winterpeen
 • 1 halve komkommer
 • 5 kastanjechampignons
 • 1 blikje bamboescheuten
 • 3 bosuitjes
 • 1 teen knoflook
 • 1 cm stukje verse gember
 • 2-3 theelepels sambal
 • 200 ml kokosmelk
 • 3 eetlepels pindakaas
 • 1 eetlepel glutenvrije ketjap manis
 • 1 eetlepel glutenvrije sojasaus
 • 1 eetlepel rijstwijn
 • 1 eetlepel sesamolie
 • 1,5 eetlepel plantaardige olie
 • Peper en zout naar smaak

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak 2 porties geperste tofu uit de vriezer of pers een vers half blok in een theedoek. Doe de mihoen in een ruime kom en vul deze met heet water uit de kraan. Laat dit 15 minuten weken. Week ook 4 safeprikkers mee
 2. Snij ondertussen al je groenten in reepjes/sliertjes/plakjes van ongeveer dezelfde grootte. Snij de tofu in blokjes en marineer met de sojasaus
 3. Hak de knoflook en gember fijn. Verhit een halve eetlepel olie in een pannetje en fruit hier de knoflook en gember in aan op middelhoog vuur. Doe de sambal erbij en bak kort mee. Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit goed opwarmen. Doe de pindakaas erbij en draai het vuur laag. Roer goed tot er een gladde, gelijkmatige saus ontstaat. Roer er dan een eetlepel ketjap doorheen. Proef de pindasaus en voeg nog naar smaak extra sambal toe. De saus is nu af. Giet de mihoen af en laat goed uitlekken in een vergiet. Breek de slierten doormidden, dat maakt het straks makkelijker te roerbakken
 4. Prik de gemarineerde blokjes tofu aan de geweekte satéprikkers en leg deze de rand van een ovenschaal, zodat de blokjes tofu boven de schaal hangen. Bak de tofu in 15 minuten in de voorverwarmde oven
 5. Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Bak eerst de witte delen van de bosui en de winterpeen 1 minuut op hoog vuur, gevolgd door de paprika en de bamboescheuten. Voeg gelijk daarna de champignons toe. Wok alles weer 1 minuut en voeg dan de uitgelekte mihoen toe. Door de slierten wordt het nu lastiger om alles goed om te blijven scheppen. Heb je er moeite mee, draai dan het vuur wat lager. Voeg peper en zout naar smaak toe. Doe nu ook de komkommer en de groene delen van de bosui in de wok. Blus het geheel af met de rijstwijn en doe de sesamolie erbij. Roer alles nog even goed door. Proef wat van de mihoen en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe
 6. Haal de tofu uit de oven, leg op een bord en schenk de pindasaus eroverheen. Serveer samen met de mihoen

Dit recept is glutenvrij, vegetarisch en zelfs vegan. Het ei mis je eigenlijk niet en de tofu en de pindakaas zorgen voor voldoende eiwitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: