‘Appeltaart’ havermout ontbijt

'Appeltaart' havermout ontbijt

 • Opdieningen: 1
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
 • Afdrukken

Eigenlijk ben ik helemaal niet van zoet ontbijten. Je zult mij nooit hazelnootpasta, hagelslag of jam op mijn boterham zien smeren. Met havermout is het echter een ander verhaal. Havermout heeft van zichzelf niet zo’n spannende smaak, dus fruit is een goede manier om het ontbijt lekkerder te maken. Eerst was havermout met melk, banaan, kaneel en lijnzaad mijn go-to ontbijt naast mijn geliefde geroosterde glutenvrije boterham. Nu heb ik echter een nieuwe favoriet: havermout met appel, rozijnen en koekkruiden. Dit smaakt gewoon bijna naar appeltaart en is nog eens voedzaam ook. Door de appel en de rozijnen is extra suiker wat mij betreft ook echt niet nodig. Als je wel echt van zoet houdt, maar liever niet de suiker toevoegt, kun je ook een of twee drupjes vanillearoma toevoegen. Heb je geen koekkruiden in huis? Alleen twee eetlepels kaneel maakt dit ontbijtje ook heel lekker. Let op dat je echt glutenvrije havermout koopt. De meeste havermout in de supermarkt is namelijk besmet met gluten omdat het verwerkt is dezelfde omgeving als tarwe, rogge of gerst. Gelukkig bestaan er al veel merken met echt onbesmette en dus glutenvrije havermout. Zelf koop ik de Vrij Van Gluten havermout van Albert Heijn omdat deze heel betaalbaar is.

Ingrediënten

 • 40-50 gram glutenvrije havermout
 • 200 ml plantaardige melk (ik gebruikte sojamelk)
 • 1 kleine appel
 • 2 eetlepels koekkruiden
 • 1 handje rozijnen

Bereiding

 1. Snij de appel in kleine stukjes
 2. Zet een pannetje op middelhoog vuur. Gooi alle ingrediënten er in en roer goed door elkaar
 3. Laat alles ongeveer 10 tot 15 minuten koken terwijl je regelmatig roert
 4. Serveer in een kom of diep bord en garneer eventueel met wat extra rozijnen, appel en kruiden

Dit recept is glutenvrije, lactosevrij, vegetarisch en vegan.

1 reactie

 1. Pingback: NWZV Dag 1: Appeltaart Havermout en Lees en kijk tips - Green Impact Network

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: