Vegan romige aspergesoep

Vegan romige aspergesoep

 • Opdieningen: 4
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
 • Afdrukken

Hoewel het nog erg vroeg in het aspergeseizoen is, vond ik in de supermarkt een extra afgeprijsd pak verse witte asperges liggen. Voor die 2 euro kon ik ze echt niet laten liggen, en ik kreeg al helemaal zin in aspergesoep. Sommige mensen houden van een heldere bouillon met aspergestukken, maar ik vind de romige, gebonden soep ook heel lekker. Aspergesoep is heel makkelijk en snel klaar. Als je de schillen meekookt en later uit de bouillon vist, krijg je extra veel smaak aan je soepje. Ik wilde de soep vegan maken, dus ik gebruikte keukenroom op basis van soja on plaats van normale room. Ik voegde ook geen ham of ei toe aan het recept, maar hield het heel simpel met wat verse peterselie. Het was heerlijk. Ik kan nu al niet wachten tot het aspergeseizoen echt goed is begonnen.

Ingrediënten

 • 500 gram verse witte asperges
 • 100 ml sojaroom
 • 40 gram margarine
 • 40 gram glutenvrij meel
 • 2 blokjes groentebouillon
 • 700 ml water
 • Peper naar smaak
 • Verse peterselie

Bereiding

 1. Zet het water met een snufje zout op het vuur. Schil de asperges en laat de schillen alvast 10 minuutjes koken
 2. Snij de harde onderkant van elke asperge en gooi weg. Snij de asperges in hapklare stukjes en gooi bij de schillen. Laat dit nog even 15 minuten koken
 3. Zet een soeppan op het fornuis en laat de boter op laag vuur smelten. Voeg dan het meel toe en spatel dit goed door elkaar. Laat het boter-meel mengsel zachtjes bakken terwijl je blijft roeren. Het mag niet bruin kleuren!
 4. Giet de asperges af en vang het kookvocht op in een kom. Doe hier de bouillonblokjes in. Doe een scheutje van het kookvocht bij het boter-meel mengsel en roer met een garde tot een gelijkmatige saus. Voeg de rest van het kookvocht met de bouillonblokjes toe en roer goed
 5. Doe ook de sojaroom in de pan en laat de soep 5 minuutjes koken. Voeg naar smaak peper toe
 6. Gooi de schillen weg en voeg de aspergestukjes toe aan de soep. Serveer met wat vers gesneden peterselie

Dit recept is glutenvrij, vegetarisch en vegan

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: