Vegetarische champignonburger

Vandaag deden we lekker makkelijk: een broodje burger. Laatst ontdekte ik dat de champignon gran formaggio vegaburgers van de Albert Heijn glutenvrij zijn. Normaal gesproken maak ik mijn burgers zelf, maar dit is voor af en toe wel een makkelijke welkome verassing. We hielden het heel simpel met een glutenvrij broodje, wat kropsla, komkommer, tomaat en mayo-sambal saus. We gooiden nog wat dik gesneden frieten in de oven en maakten een schaal met salade. Supermakkelijk en snel op tafel. We vonden de burger allebei echt lekker. Zelfs mijn vriend die niet van champignons houdt, at zijn hele broodje op. De burger smaakt dan ook niet echt naar paddenstoelen. Het proeft vooral kazig. Mijn eigengemaakte burgers zijn natuurlijk lekkerder, maar voor een kant-en-klare burger uit een pakje is dit helemaal geen slechte optie.
Ingrediënten
- 2 glutenvrije broodjes
- 1 pakje AH champignon Italiaanse burger
- 1 tomaat
- 1 stuk komkommer
- Paar blaadjes sla
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 theelepels sambal
- 2 porties dik gesneden ovenfriet
- Een salade naar keuze
- 1 eetlepel plantaardige olie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op de temperatuur die vermeld staat op je zak friet
- Snij de tomaat en de komkommer in dunne plakjes en scheur wat blaadjes van de kropsla af
- Doe de frieten in de voorverwarmde oven en bak in de aangegeven tijd goud. Maak ondertussen alvast een lekkere salade. Wij maakten de onze met veldsla, peen julienne, paprika, tomaatjes, feta en zonnebloempitjes
- Meng de mayonaise en de sambal tot een sausje
- Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur in vier minuten gaar en bruin. Keer ze tijdens het bakken regelmatig om
- Snij de broodjes doormidden. Beleg met wat saus, slablaadjes, de burger, de tomaat en de komkommer. Serveer met de ovenfriet en de sla
Dit gerecht is glutenvrij en vegetarisch. De burgers die hier zijn gebruikt zijn helaas niet vegan. Binnenkort zal er wel een zelfgemaakte vegan burger online komen.