Pompoenstoof met vega knoflookstukjes

Pompoenstoof met vega knoflookstukjes

  • Opdieningen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Deze stoof maak ik al lange tijd graag voor mezelf. Het recept komt oorspronkelijk uit de Allerhande. Daarin worden chipolata worstjes gebruikt. Dat smaakt heel goed, maar ik wilde eens proberen om een vegetarische versie te verzinnen. Ik had nog een pak Quorn stukjes in de koelkast staan dus ik besloot de worstjes hiermee te vervangen. Van de chipolataworstjes vind ik de knoflooksmaak redelijk opvallen, dus om dit na te bootsen heb ik de Quorn stukjes in knoflook en olie gemarineerd. De smaak was lekker en ik vond de vegetarische pompoenstoof erg goed gelukt. Al denk ik dat ik de volgende keer nog wat meer specerijen aan de marinade toe ga voegen. Een beetje tijm zal dit gerecht ook goed doen bijvoorbeeld.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen van ongeveer 1 kg
  • 1 pakje Quorn stukjes
  • 3 tenen knoflook
  • 5 trostomaten
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 blokje groentebouillon
  • 150 ml water
  • 255 gram reuzenbonen of limabonen
  • 360 gram witte bonen in tomatensaus
  • 3 eetlepels plantaardige olie

Bereiding

  1. Snij de knoflook fijn en meng met 1 eetlepel olie. Schep de stukjes Quorn erdoorheen en marineer ongeveer 30 minuten
  2. Snij de pompoen in blokjes. Je kunt de schil laten zitten, verwijder alleen de kontjes en de zaden met draden uit de binnenkant. Snij de tomaten in parten
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem. Fruit de overgebleven knoflook, venkelzaad en kaneel ongeveer 2 minuten. Voeg dan de tomaten, de pompoen, het bouillontablet en het water toe. Laat dit op middelhoog vuur ongeveer 15 minuten zacht koken
  4. Laat de reuzenbonen ondertussen uitlekken en spoel goed af met water
  5. Bak de gemarineerde Quorn stukjes met de knoflook in een koekenpan goudbruin
  6. Voeg de witte bonen in tomatensaus en de uitgelekte reuzenbonen samen met de Quorn stukjes toe aan de stoof en warm nog even 5 minuutjes door

Dit recept is glutenvrij en vegetarisch. Omdat de Quorn stukjes scharreleiwit bevatten is het niet vegan. Door de Quorn te vervangen door tofu of tempeh, kun je volgens mij ook een heerlijke vegan pompoenstoof op tafel zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: