Gnocchi met romige witlof en ham

Gnocchi met romige witlof en ham

  • Opdieningen: 2
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Sinds ik heb ontdekt dat de verse gnocchi van de Albert Heijn glutenvrij is, ben ik steeds aan het bedenken wat ik allemaal kan maken met dit voor mij nieuwe product. Vorige keer kookte ik de gnocchi kort en bakte het daarna aan. Ik las echter dat je verse gnocchi echter helemaal niet voor hoeft te koken als je het in de pan bakt. Ik probeerde het deze keer dus gelijk vanuit het bakje in de pan en het resultaat was echt heel lekker. Het bakken duurt iets langer, maar dan heb je echt smaakvolle knoedeltjes met een knapperig korstje. Ik besloot de saus van een oud pasta van mij te gebruiken, met witlof, ham en kaas. Deze combinatie is nogal oerhollands, dus ondanks de gnocchi en de pecorino romano kaas durf ik geen Italiaan op zijn tenen te trappen door te zeggen dat dit recept Italiaans is. De gnocchi met de room én de kaas maakt dit gerecht redelijk machtig. Eet dit dus liever als je daarna lekker op de bank kunt ploffen, en niet nog een rondje wil gaan hardlopen zoals wij deden.

Ingrediënten

  • 400 gram glutenvrije verse gnocchi
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram witlof
  • 100 gram hamblokjes of hamreepjes
  • 100 ml kookroom of een plantaardig alternatief
  • 35 gram geraspte pecorino romano
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels plantaardige olie of margarine

Bereiding

  1. Snij de knoflook fijn. Verwijder de onderkant van de stronken witlof en halveer het ze in de lengte. Verwijder de harde kern en snij de blaadjes in reepjes
  2. Verhit een eetlepel olie of margarine in een pan en bak de gnocchi tot deze gaar en knapperig is
  3. Verhit weer een eetlepel olie in een pan en bak de hamblokjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de reepjes witlof toe en bak weer 2 minuten
  4. Doe de kookroom in de pan en laat goed warm worden. Doe de geraspte kaas erbij en nog wat peper en zout naar smaak (let op, de kaas is al zout van zichzelf!)
  5. Serveer de gebakken gnocchi met de saus. Maak er eventueel nog een lekkere salade bij

Dit recept is glutenvrij. Voor een vegetarische variant kun je de hamblokjes weglaten of vervangen door vega hamblokjes (let op, vaak niet glutenvrij!) of vega hamplakjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: