Broccoli en vega-kip wokje

Broccoli en vega-kip wokje

  • Opdieningen: 2-3
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Wij eten hier in huis regelmatig een wokje. Niet alleen omdat het heel lekker is, maar ook omdat het makkelijk en snel op tafel staat. Bovendien kun je alles wat je wil in de wok gooien, ook restjes uit je groentelade. Ideaal. Vandaag ging ik voor de klassieke kip en broccoli roerbak. Vorige week kwam ik erachter dat de ‘stukjes als van kip’ van Albert Heijn zowaar glutenvrij zijn en ik was héél benieuwd hoe dat zou smaken. Dat pakje belandde vandaag dus op mijn bord. Om wat restjes op te maken, sneed ik ook nog een halve paprika en een wortel in reepjes voor deze roerbak. Je kunt zelf natuurlijk ook variëren met wat je in huis hebt, of het alleen bij broccoli laten. Gooi jij altijd de stronk van de broccoli weg als je de roosjes ervan af hebt gesneden? Niet doen! Als je deze even schilt met een dunschiller, kun je het in pakjes of reepjes snijden en ook meebakken. De stronk smaakt namelijk net zo lekker als de roosjes, zonde om weg te gooien dus.

Ingrediënten

  • Glutenvrije rijstnoedels, ongeveer 1 tot 1,5 nestje per persoon (ik gebruikte zelf de zilvervliesrijstnoedels van Fairtrade)
  • 1 stronk broccoli
  • 1 wortel
  • 1 halve paprika
  • 1 pakje glutenvrije vega-kip
  • Handje sesamzaadjes
  • 3 eetlepels glutenvrije sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels rijstwijn
  • 3 eetlepels water
  • 2 tenen knoflook
  • 1 duim verse gember
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Bereiding

  1. Vul een kom met heet water uit de kraan en leg de rijstnoedels hier 15 minuten in te weken
  2. Snij de knoflook en gember fijn, de wortel, paprika en geschilde stronk van de broccoli in reepjes, en de broccoliroosjes in hapklare stukjes
  3. Meng de sojasaus, honing, water, knoflook en gember in een kom. Laat de vega-kip hier alvast in marineren (omdat er een paar mega stukken in het pakje zaten, sneed ik deze eerst wat kleiner voordat ik ze marineerde)
  4. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan zonder olie
  5. Verwarm een eetlepel olie in een wok. Roerbak eerst de wortel en broccolistronk reepjes ongeveer 1 minuut. Wok daarna ook de paprika en broccoliroosjes mee. Voeg na ongeveer 2 minuten de kip met de marinade toe
  6. Zet het vuur nu laag. Meng de maizena met wat water in een kopje en voeg toe aan de wok. Roer tot de saus is ingedikt
  7. Giet de rijstnoedels af. Serveer met de broccoli-kip wok en strooi er wat geroosterde sesamzaadjes overheen

Dit recept is glutenvrij en vegetarisch. De vega-kip van de Albert Heijn is niet alleen glutenvrij, maar ook helemaal vegan. Dit is niet bij elk merk het geval dus check altijd goed het etiket.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: