Zalmpakketje uit de oven

Zalmpakketje uit de oven

  • Opdieningen: 2
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ik eet niet zo vaak verse zalm, omdat het zo duur is. Maar wanneer het in de aanbieding is koop ik af en toe een pakje. Dan wil ik er wel graag iets speciaals mee doen. Deze keer maakte ik een zalmfilet uit de oven met veel groenten, verpakt in een vel bakpapier. De kruiden hield ik heel simpel en neutraal: zout en peper met gemalen mosterdzaad en venkelzaad, zodat de zachte smaak van de verse zalm niet overheerst zou worden. Met de kruiden kun je echter alle kanten op, net als de groenten. Let bij de groenten wel goed op dat ze een verschillende gaartijd hebben. Zelf heb ik bijvoorbeeld de sperziebonen van tevoren heel kort gekookt en de winterpeen in kleine plakjes gesneden omdat deze groenten wat harder zijn dan bijvoorbeeld de courgette. Op die manier wordt er niks overkookt terwijl sommige groenten nog niet gaar zijn. Omdat het weekend is en ik niet zoveel zin had om lang in de keuken te staan, gooide ik voor het gemak wat aardappelkroketjes bij de vis in de oven.

Ingrediënten

  • 2 verse zalmfilets
  • Minstens 400 gram groenten. Ik koos zelf voor sperziebonen, bleekselderij, winterpeen, prei, courgette en cherrytomaatjes. Als je echt makkelijk wil doen kun je ook een zak Hollandse roerbakgroenten kopen
  • 1 citroen
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel venkelzaad
  • Aardappelkroketjes (let op: niet elk merk is glutenvrij)
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snij de groenten: de courgette en de winterpeen in plakjes, de prei in ringetjes, de bleekselderij in stukjes, de sperziebonen eventueel door de helft en de tomaatjes doormidden. Maal het mosterdzaad en het venkelzaad fijn.
  3. Pak een vel bakpapier en maak in het midden een bedje van de courgette en de prei. Leg de zalmfilet hierop en strooi wat zout, peper, en de fijngemalen kruiden over de zalm.
  4. Snij een plakje van de citroen af en leg dit op de vis. Leg daarna de rest van alle groenten er overheen
  5. Vouw het pakketje dicht: Breng twee zijden van het bakpapier bij elkaar en rol dit samen een paar keer op. Vouw dan ook de zijkanten goed dicht
  6. Doe hetzelfde voor het tweede zalmpakketje
  7. Leg de pakketjes in de voorverwarmde oven met wat aardappelkroketjes en bak in 20 minuten gaar
  8. Serveer de zalmpakketjes met de aardappelkroketjes en eventueel wat mayonaise

Dit recept is glutenvrij. Kies altijd voor vis met een ASC of MSC keurmerk. Voor meer informatie over deze keurmerken: raadpleeg de VISwijzer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: