Chinese eiersoep

Chinese eiersoep

 • Opdieningen: 4
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
 • Afdrukken

Wanneer je deze soep proeft, waan je je even in een Chinees restaurant. Het heeft een heerlijke verwarmende en Oosterse smaak. Daarnaast is het de makkelijkste en snelste soep die je kunt bedenken. Hier in huis is het een absolute favoriet! De meeste ingrediënten zullen al in je keukenkastje liggen dus geen reden om het niet eens te proberen. Chinese eiersoep wordt ook wel eierbloemsoep genoemd, door de zijdezachte eiersliertjes die in de soep zweven. Zelf garneer ik het alleen met ringetjes bosui, maar sommige mensen maken de soep wat vullender door mais of noedels toe te voegen. Heb je wel wat meer tijd over? Trek dan je eigen bouillon in plaats van bouillonblokjes. Dat brengt eigenlijk elke soep naar een hoger niveau.

Ingrediënten

 • 2 liter water
 • 2 glutenvrije blokjes groentebouillon
 • 6 eieren
 • 2 bosuitjes
 • 1 theelepel gember
 • 1 theelepel kurkuma (optioneel voor een extra mooie gele kleur)
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • Witte peper naar smaak
 • Scheutje glutenvrije sojasaus
 • Scheutje sesamolie
 • Eventueel 1 eetlepel maizena

Bereiding

 1. Breng een pan met twee liter water aan de kook. Laat de bouillonblokjes hierin oplossen
 2. Klop de eieren goed los. Zorg dat er zo min mogelijk ‘klonten’ eiwit in zitten en dat de massa zo gelijkmatig mogelijk is
 3. Snij de bosuitjes in kleine ringetjes
 4. Zet het vuur uit. Voeg de gember, knoflookpoeder, witte peper en eventueel de kurkuma toe aan de bouillon. Doe er ook een scheutje sojasaus bij en roer goed. Als je de soep licht wil binden, kun je een papje maken van een eetlepel maizena en water en dit door de bouillon roeren.
 5. Maak met een lepel een roerende beweging zodat er een draaikolk in de pan ontstaat, Giet dan heel voorzichtig de geklutste eieren in de pan. Zelf vind ik het handig om het mengsel door een vork in de pan te gieten zodat je niet teveel ei in één keer in de bouillon giet. Als de draaikolk is gestopt met draaien terwijl je nog ei over hebt, maak je al roerend weer een nieuw draaikolkje. Roer niet te hard, want dan breek je alle sliertjes ei op
 6. Roer een scheutje sesamolie door de soep en serveer met wat ringetjes bosui

Deze soep is glutenvrij en vegetarisch. Een vegan variant is lastig door de prominente rol van ei in dit recept. Het ei is moeilijk te vervangen door iets anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: