Gnocchi met pesto en tomaatjes

Gisteravond at ik voor het eerst in mijn leven gnocchi! Deze deegballetjes van aardappel worden bijna altijd met tarwemeel vermengd, en waren voor mij dus altijd off-limits. Tot ik er deze week achter kwam dat de verse gnocchi uit de koeling van Albert Heijn gewoon glutenvrij zijn. Het staat niet speciaal vermeld op de verpakking dus dit was een echte toevalstreffer. Ik maakte het klaar met verse pesto en zongedroogde tomaatjes en maakte er een flinke salade bij. Juist het simpele was erg lekker en de eerste ervaring met gnocchi (spreek je trouwens uit als ‘njokkie’) was zonder meer geslaagd. Echt leuk dat ik mijn pasta avonden nu af en toe kan afwisselen met gnocchi avonden.
Ingrediënten
- 400 gram verse glutenvrije gnocchi
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 30 gram verse basilicum
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 1 klein teentje knoflook
- 30 gram geraspte pecorino romano
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Maak de verse pesto door je pijnboompitjes, basilicum (alleen de blaadjes, niet de steeltjes), knoflook, pecorino, olijfolie en wat peper en zout met een staafmixer of keukenmachine te mixen. Houd nog wat van je pijnboompitjes en pecorino over om op het laatst over je bord te strooien
- Bereid de Gnocchi volgens de verpakking. Ik bakte de balletjes na het koken nog even aan in de pan voor een knapperig korstje, maar dit hoeft niet
- Snij de tomaatjes in dunne reepjes
- Meng je pesto door de gnocchi en serveer met de zongedroogde tomaatjes. Strooi nog wat kaas en pijnboompitjes over je bord
- Serveer met een lekker grote salade
Dit recept is glutenvrij en vegetarisch, Voor een vegan variant kun je de kaas vervangen door glutenvrije edelgistvlokken of gewoon weglaten.