Geroosterde groenten met aardappeltjes en honingmosterdsaus

Gister at ik de geroosterde regenboog groenten die ik eerder al poste met aardappeltjes en een worstje. Vandaag was er op de worstjes na nog wat over dus dat at ik als lunch, en ik miste het vlees eigenlijk helemaal niet. Het was vol met verschillende smaken en vulde goed. Om wat meer eiwitten aan het gerecht toe te voegen kun je nog wat vlees, vis of tofu toevoegen.
Ingrediënten
- 1 blakplaat geroosterde regenboog groenten (recept hier)
- 400 gram aardappeltjes of krieltjes
- 2 theelepels mosterd
- 2 theelepels vloeibare honing
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel plantaardige olie of margarine
Bereiding
- Bereid de groenten voor in de oven volgens het recept
- Verwarm de olie of margarine in een hete pan. Bak de aardappels lekker krokant in ongeveer 20 minuten op hoog vuur. Schep de aardappeltjes goed om zodat ze niet verbranden
- Doe de honing, mosterd en het water in een kommetje en roer goed door tot een sausje
- Haal je groenten ui de oven en verdeel over 3 borden of kommen. Schenk een lepel honingmosterdsaus over de groenten en serveer met de aardappeltjes
Dit recept is glutenvrij, vegetarisch en vegan.